top of page

Gyakori kérdések

 • Hogyan jelenik meg az adatom a partnerem telefonján? Hogyan tudja menteni azokat? 
  A kártyát bárhová tartva az okostelefon előtt, már be is olvassa adatainkat partnerünk készüléke és a következőképpen mentheti a névjegyet: Az online profil megnyitásához a partnernek a Névjegy gombra kell kattintania a weblapon. Ezzel a digitális névjegyet beolvassa a készüléke és neki csak a névjegy hozzáadása, vagy meglévő frissítése gombbal kell mentenie a névjegyet a telefonjába. A digitális névjegy minden információt tartalmaz, ami a mYdentification rendszerébe átadásra került. (név, cégnév, beosztás, elérhetőségek, weboldal, linkek, social media elérhetőségek)
 • Mit jelent a digitális névjegy? Milyen adatokat tartalmaz? 
  A digitalis névjegy egy online profil, mely azokat az adatokat tartalmazza, amiket szeretnél magadról megjeleníteni, átadni( név, cégnév, beosztás, elérhetőségek, weboldal, linkek, social media elérhetőségek) Példa a névjegy adatok megjelenítésére
 • Hogyan működik a QR-kód? Miket lehet hozzárendelni? 
  A kártyára nyomtatott QR kód mindig az online profil linkjére mutat. Ezt azért tesszük, hogy régebbi típusú készülékek is tudják olvasani a kártya digitális adatait. A QR kód olvasásához csak a kamera applikációt kell megnyitni és a telefon felhozza a QR kódba ágyazott web linket a képernyőn, melyet partnered egy kattintással meg tud nyitni. Magjelenés egy telefon képernyőn, Részletestechnológiai leírás: https://hu.wikipedia.org/wiki/QR-k%C3%B3d
 • Mi az az NFC kártya? Hogyan lehet használni? 
  Az NFC (Near Field Communication) a kis hatótávolságú, vezeték nélküli adatátviteli technikát jelenti, melynek segítségével néhány centi távolságból tudunk adatokat cserélni – anélkül, hogy a rádióhullámokon kívül bármi mással összekötnénk a készülékeket. Az androidos mobilok többségén a Beállítások/Továbbiak/NFC, vagy Beállítások/NFC menüpontban lehet ki- és bekapcsolni.  Az újabb Iphone - ok esetében az NFC alapbeállítás, tehát semmit nem kell tenned, a telefon mindent olvas. A régebbi iPhone - ok esetében a telefon feloldása esetében húzd felfelé a képernyőt, hogy előtűnjön a beállítási panel, majd aktiváld az NFC-t. NFC technológia részletes leírása: https://hu.wikipedia.org/wiki/Near_Field_Communication
 • Ha változnak az elérhetőségeim tudom módosítani? 
  Az elérhetőségeid változását a digitális névjegyben tudjuk módosítani, így a kártya a módosítás után már az új adataidat fogja betölteni partnered telefonjára. A fizikai kártyára nyomtatott adatok értelemszerűen nem módosíthatóak a már meglévő kártyán. A digitális névjegy weblink frissítését a mYdentification csak a saját webhelyén tárolt weblinken tudja elvégezni a külső webhely szolgáltatásokon tárolt digitális névjegy frissítésének feladata a megrendelőre hárul. A módosítások nem érvényesíthetőek visszamenőleg, azok a partnerek akik a módosítás előtt mentették le a névjegyedet a digitális névjegy újbóli letöltésével tudják frissíteni az adataidat.
 • Tudok rendelni egyedi kártyát? Készítetek egyedi designt? 
  Természetesen tudunk egyedi kártyát készíteni, ha saját design-t használnál a CR80 kártya méret (54mmx86mm)-re elkészített 600dpi felbontású .psd vagy .png file-kat kivitelezzük nektek és elkészítjük a digitális névjegyet, valamint a weblinkeket hozzá. Ha csak egy ötleted van és szeretnél grafikus segítséget kérni, akkor is keress minket és segítünk. A grafikai munkákat a weblapon megjelenített ár nem tartalmazza.
 • Meddig működik? Mire érvényes a garancia?
  A kártyák rendeltetésszerű használat mellett évekig használhatóak. A mYdentification garancia 1 évre terjed ki és az NFC chip meghibásodására vonatkozik. A kártyák kopása, elszíneződése, karcolása és törése, nem rendeltetésszerű használatból ered, így ezekre a garancia nem vonatkozik. A mYdentification szolgáltatás 2 nyomtatott kártyát tartalmaz, hogy biztosan ne maradj kártya nélkül, bármi is történjen az elsővel.
 • Mit tegyek ha nem működik az NFC olvasás? 
  NFC olvasási problémák esetében érdemes először figyelembe venni partnered készülékének NFC olvasó chip elhelyezkedését. Apple termékek esetében: Helyezd a mYdentifictaion kártyát a telefon hátuljának felső részéhez, szinte a telefon felső oldalához tartva bármilyen szögben. Kisebb mozgások javítják az adatátvitelt. Android termékek esetében: Helyezd az azonosítókártyát a telefon hátuljára a kamera közelébe. Tedd a kártyát közel a hátlaphoz és mozgasd fel-le a telefonnal párhuzamosan. Az átlagos átviteli idő telefononként 0-4 másodperc között változik. Az idő lerövidülhet, ha a kártya közelebb van az olvasóhoz. Az olvasótól való minimális távolság 1 cm. Általános tanácsunk a jobb olvasási eredmény érdekében, hogy a kártyát finom lassú mozdulatokkal a telefon közepétől a tetejéig húzzuk végig, miközben a kártya szinte hozzáér a telefonhoz. A lezárt alvó állapotú telefonok nem olvassák a kártyát. Bár a link felugró ablak eléréséhez nem szükséges feloldani a készüléket, a képernyőnek aktívnak kell lennie az olvasáshoz.
 • Mit tegyek ha nem működik a digitális névjegy?
  A leggyakoribb hiba, hogy a digitális névjegy beolvasása után a partner nem kattint a mentés gombra. Ezért érdemes a digitális névjegyet újra betölteni a partner telefonjába és megkérni, hogy mentse el új névjegyként. A mobil eszközök biztonsági protokollja előírja, hogy az eszköz tulajdonosa a mentéssel jóváhagyja a digitális névjegy betöltését a telefonjába. A digitális névjegyek a .vcf technológiát használják, amit az okos telefonok és az elődjeik is használtak, így ay adatok olvasása nem lehet probléma. Előfordulhat régebbi telefonoknál, hogy a fénykép és dedikált social media linkeket nem tud értelmezni a telefon és ezek nem kerülnek mentésre.
 • Mit tegyek ha nem működik a QR- kód? 
  A QR-kód olvasás mára standard szolgáltatás és minden okostelefon rendelkezik vele. Ha nem jelenik meg a link a kamera applikációban, akkor érdemes a kártya és a telefon közti távolságot változtatni, illetve a telefon fókuszt a QR kódra tenni. Ha a weblink így sem jelenik meg, a kamera alkalmazás újra indítása segíthet illetve egy dedikált QR-kód olvasó letöltése lehet szükséges 10 évnél régebbi okos telefonoknál.

Küld el nekünk kérdésed kérésed.

Köszönjük megkeresésedet hamarosan jelentkezünk!

bottom of page